blogg

 

konthorsbloggen

 

här kan ni följa mitt skrivande, det dagliga kämpandet med att frigöra tid, som förhoppningsvis ska resultera i någon form av resultat.

 

ni får också följa hur jag arbetar med texter genom uppdrag och kanhända blir det ett och annat ord från själva livet.

 

 

 

 

 

 

2017-05-26

det blir återigen aldrig som man tänkt sig

 

Livet. Vi börjar där igen. Plan. Livsplan. Årsplan. Veckoplan. Lista för dagen.

Jag kom hem tisdag förmiddag från Spanien. Enligt plan tillbringades varje ledig stund den första veckan hos mor och far som flyttade från hus till lägenhet. Stor omställning och oändligt många kartonger. Helt slut stupade jag i säng på kvällarna och så jobbet hela dagarna. Men det var ju enligt plan. Det kom även lite annat emellan som har gjort att det inteblivit mycket tid över alls. Snabba ryck hit och dit och vi har inte ens köpt blommor till krukorna på balkongen, fast det har varit så fint väder och vi suttit där ute varje ledig sekund om kvällarna. Inte heller har jag planterat ut mina förodlade grönheter från fönsterbänken i köket. Inte heller har vi hunnit titta på nytt köksbord, lämna iväg vårt gamla som står i ett hörn i vardagsrummet. Tagit ner taklampan som hänger lite fult mitt i rummet där det stor ett matbord förut. Det har istället varit till att låsa ihop vardagen de senaste veckorna. Bara det. Och absolut ingen tid för skrivande. Trist men så är det. jag kommer igen, jag lovar.

2017-05-12

 

Kursinnehåll och min plan

 

Vi fick kursen som Birgitta och Christina själva hade velat gå när de var som vi, författarwannabies med skrivdrömmar. Här fick vi tips och övningar om gestaltning, dramaturgi, karaktärer, dialog mm. Intressanta föreläsningar varvades om allt från manusförfattande till hur det fungerar på ett förlag och vad som händer efter utgivning. Hur marknadsför man sig själv och hur skapar man nätverk med likasinnade. Ja, i det här fallet var det ju inte så svårt med ett första steg, vi själva blir ett alldeles ypperligt nätverk.

 

Vilket gäng vi var, vi inspirerade varandra, vi skrattade och fick en och annan klump i halsen men framför allt så hjälptes vi åt redan där och då med att peppa och hurra. Och förutom själva kurstimmarna, som var många och intensiva, hann vi med att umgås kring god mat, goda viner och massor av skratt.

Gemenskap när den är som bäst mellan människor som aldrig förut träffats, vars vägar antagligen aldrig skulle korsats annars. Livet.

 

#TOLOX2017

2017-05-10

Bild lånad av Jari Kinnunen

 

Detta härliga gäng skriventusiaster, författaraspiranter – och författare samlades första helgen i maj på hotel Cerro de Hijar högt ovanför byn Tolox i Andalusien.

 

Det var en fyra dagar lång skrivarkurs anordnad av författarna Christina Larsson och Birgitta Bergin tillsammans med arrangören Karin Acton. Dessa tre fantastiska människor bidrog till att vi fick en fantastisk långweekend tillsammans som förutom själva kursen innehåll mycket skratt och prat, otroligt god mat och dryck och en härlig inramning i form av nationalparken Sierra Nueva.

 

Vänner för livet blev vi och vår lilla grupp har lovat hjälpa och stötta varandra i vårt fortsatta skapande genom att skriva, läsa och ge varandra feedback.

 

Ja, här fick jag en spark i häcken som heter duga i forma av verktyg för hur jag ska komma vidare med mitt skrivande och hur jag ska lägga upp min plan, långsiktigt och kortsiktigt. Men framför allt så har jag lärt mig att sätta upp mätbara mål för mitt skrivande. Som den administrationsnörd jag nu en gång är ska jag göra en tidplan över själva historien, en karaktärsbibel, en gigantisk mindmap och sedan översålla dessa med post-it lappar. Detta ska sedan upp på väggen här hemma.