om konthor


konthor

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

- välkommen att kontakta mig!


pernilla@konthor.se

konthor

Det började 2015 med ett allmänt snack i fikarummet på våningen där jag satt. Någon ojade sig över ett stort dokument som var i behov korrekturläsning och det illa blixtsnabbt. Jag slängde ur mig att "sånt har jag jobbat med tidigare, skicka hit det om du vill". Och så var bollen i rullning.


Jag som alltid letat idéer och spånat på vad jag egentligen kan och är bra på. Nu skulle jag kunna kombinera mina kunskaper med ett av mina stora intressen, det svenska språket. Detta hände sig  en torsdag och innan helgen var slut hade jag både startat bolag och påbörjat mitt första uppdrag.


Idag arbetar jag  som förvaltningssekreterare inom kommunal förvaltning och driver konthor vid sidan av. Exempel på uppdrag jag kan ta är att korrekturläsa allt från rapporter och sammanställningar av studier till faktaböcker eller delar av en text - där jag där jag står för språkgranskningen.


Jag är som sagt en språknörd med stort intresse för det svenska språket, formuleringar och uttryck.
Hur du med ord förmedlar ditt budskap på bästa sätt och samtidigt får ett läsbart flow i texten för att skapa intresse och nyfikenhet har alltid fascinerat mig.


Med bred erfarenhet från såväl offentlig  sektor som privata företag har jag kunskaper i det mesta som innefattar administration. Idag jobbar jag med flera uppdrag som korrekturläsare och språkgranskare men kan även åta mig annan administration såsom exempelvis sammanfattning av textmaterial eller protokollförning.

Uppdragen utförs effektivt och noggrant med utmärkt språkkänsla.


Är du i behov av någon som läser, granskar och kommer med förslag kring din text - tveka inte. Kontakta mig för diskussion kring ett eventuellt uppdrag och en offert via kontaktformuläret


Alla uppdrag behandlas konfidentiellt och det enda som behövs utöver materialet är instruktioner om särskilda krav som ska beaktas samt önskemål om leveranstid.

Jag tar helst emot ditt material elektroniskt, men det fungerar givetvis även i pappersform vilket kan ta en aning längre tid att bearbeta. 


Företaget innehar F-skattsedel och moms tillkommer.